Luc Vergauwen, die vanaf de oprichting van Concertband Euterpe het dirigeerstokje van de band in handen heeft, werd geboren in Aarlen op 7 maart 1957.
De muziekmicrobe zat er bij hem al van jongsaf in. Hij begon zijn muzikale studie aan het Stedelijk Conservatorium in Hasselt. Daarna vervolmaakte hij zich aan het Koninklijk Conservatorium in Mons, aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij behaalde een Eerste Prijs Notenleer, Dwarsfluit en Kamermuziek. Het Hoger Diploma Dwarsfluit behaalde hij bij Michel Lefebvre.

Nu doceert Luc Vergauwen dwarsfluit aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Genk. Maar zijn muzikale ambitie reikt verder dan dat. Naast het lesgeven treedt hij onder andere op als solist en in kamermuziekverband. Hij is lid van diverse ensembles zoals het trio met Bart Timmermans (gitaar) en Rina Reysen (poëzie), het duo met Paul Steegmans (piano) en het ensemble Only Music. Daarnaast heeft hij ook meegewerkt aan een aantal radio-, plaat- en cd-opnames. Als dirigent is hij vooral actief in de harmonie- en fanfarewereld. Hij dirigeert de Koninklijke Harmonie St.-Lambertus van Alt-Hoeselt en stond mee aan de wieg van Concertband Euterpe van Bilzen, waarvan hij dan ook dirigent is geworden. Verder is Luc Vergauwen nog lid van de technische commissie van de Koninklijke Limburgse Muziekfederatie en treedt in die hoedanigheid op als jurylid, kwaliteitsbevorderend begeleider en dirigent van play-ins en muziekkampen.

Agenda Concertband Euterpe
  
: